Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Minden ami véres, erőszakos és klasszikus

Dark Castle

Dark Castle

The Texas Chainsaw Massacre 2 - Halálbarlang (1986)

2019. január 06. - Terence Bird

Tobe Hooper büszke lehet magára, hiszen az első láncfűrészes filmjével történelmet írt. Az elsöprő sikerek után Hooper egyhamar hollywoodi iparossá vált. Majd 1986-ban leforgatta a mestermű folytatását. A TCM 2 szöges ellentéte elődjének. Ami azért is furcsa mert a rendező egy és ugyanaz. A láncfűrészes mészárlás továbbgondolása az ízlésbeli határokon bakanccsal tipró fekete komédia, amely egyenesen fetreng a kegyetlenségben és a gore-ban.

Az első részben megismert Bőrpofa (Bill Johnson) visszatér, valamint Drayton Sawyer (Jim Siedow) a szakács. Az új tag pedig nem más mint az első rész idején Vietnámban állomásozó katona, aki egyébként a stoppos ikertestvére, Chop Top (Bill Moseley). Sajnos a család a nem éppen szokványos hobbijával túlságosan magára vonta a hatóságok figyelmét, ezért egy elhagyatott vidámparkba fészkelik be magukat. Azonban továbbra is kilátogatnak a városba, sőt Drayton, a szakács chilibe darálja az áldozatait, majd versenyeket nyer. Közben egy bosszúszomjas ranger, Lefty Enright (Dennis Hooper) aki az előző részben meggyilkolt Franklin és Sally nagybátyja, valamint egy rádiós, Vanita Brock (Caroline Williams) útja kereszteződik Bőrpofával.

A filmben már nem operálnak annyira brutális elemekkel, mint az előző részben. A történet pedig kész káosz se eleje, se vége. Viszont itt talán még erősebb a társadalomkritikai felhang, mint az előzményben, az öreg folyamatos zsörtölődései, és beszólásai teszik érdekessé az egyébként dögunalmas filmet. A féldokumentarista hozzáállást lecserélte Hooper egy másfél óráig tartó, szinte sosem pihenő hullámvasútútra. Sehol sem lehet érezni az első rész sivár, és realista hangulatát.

Azonban a fináléra jutó Hooper és Bőrpofa közti összecsapásra nincs más szó mint a ,,fantasztikus''. Külön szót érdemel a filmzene, amely arra mutat hogy, Tobe a másodperc egy töredékéig se vette komolyan ezt a folytatást. Sajnos, ezért a box office eredmény egy szép nagy bukta lett. Muszáj megemlíteni Tom Savini effektjeit, némelyik olyan reális és szadista mód fantáziadús, hogy gyakran kimondottan undorító. Összeségében a filmnek remek a hangulata, és elég vad, azonban a család olyan mint egy bohóc. És gyengén, lassan indul be a történet. Én annyit mondok, egy próbát mindenképp megér, könnyen lehet hogy ez lesz az új kedvenced. 6/10 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://darkcastle.blog.hu/api/trackback/id/tr8914542022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása