Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Minden ami véres, erőszakos és klasszikus

Dark Castle

Dark Castle

The Texas Chainsaw Massacre - A texasi láncfűrészes (2003)

2019. január 07. - Terence Bird

A láncfűrészes mészárlás igazi kultuszfilm, az egyik első slasher, és mai szemmel is élvezhető, több mint negyven év távlatából is. Azonban Bőrpofát és családját szépen lassan a sárba döngölték. Ám eljöve az úr 2003. esztendeje, Marcus Nispel egy német fickó került a rendezői székbe, aki ezelőtt videoklipekkel foglalatoskodott. S hogy milyen lett a végeredmény? 

Fekete-fehér, áldokumentarista felvételekkel indít a film. Aztán visszautazunk az időben és megismerjük a film főhőseit: Morgan (Jonathan Tucker), Pepper (Erica Leerhsen), Andy (Mike Vogel), Kemper (Eric Balfour) és Erin (Jessica Biel). Mexikóból tartanak hazafelé, útjuk Texason át vezet. Jól szórakoznak a nagy semmi közepén, amikor véletlenül majdnem elütnek egy láthatóan meggyötört fiatal nőt (Lauren German), akit felvesznek, és megpróbálják egy korházba juttatni. A lány összefüggéstelenül beszél, majd pisztolyt húz elő a lába közül, szájába helyezi és tüzel. Hőseink bepánikolnak, de továbbhajtanak, és a közeli tanyán próbálnak segítséget kérni. Segítségül viszont egy rendkivül agresszív, furcsa sheriffet (R. Lee Ermey) kapnak és eljutnak a Hewitt ingatlanhoz is, ahol közben feltűnik Bőrpofa (Andrew Bryniarski) is, aki elkapja egy vágóhídi pöröllyel Kempert. Majd Erin és Andy a srác keresésére indulnak, azonban ami ezek után következik az maga a horror... 

Egyértelműen a legnagyobb slasher filmek közé tartozik az 1974-es Texasi láncfűrészes mészárlás, amely egy sok epizódot megélt franchise első felvonása volt. Hol jobb, hol rosszabb epizódok készültek Bőrpofához. 2003-ban úgy döntöttek Hollywoodban hogy illene már egy kreatív, talpraesett és méltó darabot készíteni a kedvenc láncfűrészes mészárosunkról. És így esett a német Marcus Nispelre a választás, aki ráérzett arra hogy milyen az igazi Bőrpofa vagyis robosztus, elmebeteg, és agresszív. A család pedig teljesen megújult. Itt van a családfentartó Luda May Hewitt, aki a BBQ nevű lepusztult benzinkúton dolgozik, ahol szabályosan rothadófélben lévő húsokat árul a megzöldült üvegű hentespultban, és két fia Hoyt - aki egy pszichopata sheriff - és Thomas Hewitt vagyis Bőrpofa. Valamint van egy kerekesszékes öregember, akiről sajnos nem tudunk meg semmi konkrétumot. És van még pár kellően örűlt rokon. 

A texasi láncfűrészes azért jó felújítás, mert tud tisztelegni az eredeti előtt. Gondoljunk csak a kampóra akasztgatós jelenetekre. Valljuk be azért ráfért az imidzsváltás szegény Bőrpofára. Sőt sokszor már lúdbőröztem a jelenlététől. A vérengzést tekintve nem esik túlzásokba a film, ez nem is baj, sőt, itt inkább a szereplők lelki megkínzásán van a hangsúly. A színészek egytől-egyig remek alakítást nyújtanak (elsősorban Jessica Biel kisasszony és R. Lee Ermey). Meg kell említeni a film fakó képvilágát és az ügyes fényképezést amely már az első percekben megteremti az iszonytató légkört.

Bár a film nem mutat újat a témában, és a történet is klisés, a végeredmény mégis remek lett. A stábból mindenki beleadott apait-anyait, hogy egy korrekt és felejthetetlen felújítást készítsenek a kannibál családnak. Egyébként érdekesség hogy a filmben egyáltalán nem említik meg kannibalizmust. Feszültség végig jelen van, mindenképpen a jobb horrorfilmekhez sorolnám! Egy tökéletes, félelmetes, és hangulatos film a Texasi láncfűrészes, mindenképp meg kell mindenkinek tekintenie legalább egyszer! 10/10 

A bejegyzés trackback címe:

https://darkcastle.blog.hu/api/trackback/id/tr5514544446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása